Diensten

De geboden begeleiding is op basis van een 'persoonlijk begeleidingsplan' die met elkaar opgesteld wordt. De deelnemer en zijn of haar netwerk stelt samen met de begeleiding vast wat de begeleiding moet opleveren. De kerngedachte achter de begeleiding is het werken aan eigenwaarde, vergroten van zelfredzaamheid en van daaruit de mogelijkheden vergroten om weer deel te nemen aan de maatschappij. Behouden wat er is en vergroten waar het kan.

De opdracht voor begeleiding kan worden gegeven door het zorgkantoor (WLZ) of door de gemeente (WMO) maar ook kunnen we samenwerken met behandelaren die een deel van hun behandeling (trainen van aangeleerde vaardigheden) op de zorgboerderij kunnen inzetten. 

Begeleiding groep, dagbesteding

Op de locatie zijn volop mogelijkheden voor het bieden van activiteiten en leer en trainingsmogelijkheden voor een zinvolle daginvulling. In de grote en lichte verblijfsruimte is de gezamenlijke start van de dag. Hier komen zowel bewoners van de zorgboerderij als mensen die zelfstandig wonen voor hun dagbesteding. 

De algemene ruimte grenst aan een mooi terras met uitzicht op het erf en de activiteiten die dit erf biedt. 

In de tuin en op het erf zijn er volop werkzaamheden waarbij deelnemers kunnen aanhaken. Kleine klusjes op het erf, lichte werkzaamheden in de moestuin, het verzorgen van de dieren.

In de tuin zijn natuurlijk ook mogelijkheden voor ontspanning en rust. Een mooie wandeling over de rondgang door de tuin en boomgaard en langs de schapenweide. Een veilige omgeving waar je naar hartenlust kunt oefenen.

Op het erf hebben we tevens nog verschillende ruimten waar we diverse activiteiten aanbieden. Ontwikkeling van inspiratie en creativiteit kan prima in het atelier. Mogelijkheden voor meer ambachtelijk handwerk zijn te vinden in de houtwerkplaats.  

Bewegen en in beweging blijven is belangrijk voor mensen met NAH. Door in beweging te blijven wordt het brein geactiveerd. Bewegen doen we op veel verschillende manieren op onze zorgboerderij. We hebben volop mogelijkheden en hulpmiddelen om buiten te bewegen (duofiets, driewielfietsen, A-linker). In onze eigen bewegingsruimte kan er ook binnen worden geoefend zonder of met hulpmiddelen (loopband, crosstrainer, oefentrap)

In de directe omgeving van onze zorgboerderij zijn er volop mogelijkheden voor bewegen. Wandelen of fietsen door landgoed 'het Wolink' en het Wolinkbos. Even wandelen met de hond langs de mooie Berkel of op donderdag boodschappen halen op de verswarenmarkt in het dorpje Haarlo. Het kan allemaal in de directe omgeving van de zorgboerderij. 

Wonen met revalidatie

In de appartementen bieden we woontraining met 24 uurs begeleiding/revalidatie. Hiervoor zijn er in het voormalige achterhuis twee ruime appartementen gerealiseerd. Ieder appartement biedt ruimte aan minimaal twee bewoners die er een eigen zit-slaapkamer hebben. Daarnaast is er per appartement een ruime woonkeuken/kamer die met elkaar wordt gedeeld.

Individuele begeleiding:

De individuele begeleiding op basis van het 'persoonlijk begeleidingsplan' is gericht op het zo goed mogelijk trainen en inzetten van vaardigheden waardoor de bewoner zo zelfstandig mogelijk leert wonen en leert omgaan met de beperking. Trainen van algemene dagelijkse vaardigheden zoals zo zelfstandig mogelijk opstaan. Maar ook het weer leren van het organiseren van de dag, balans vinden in activiteit en rust, een maaltijd bereiden enzovoort. 

Begeleiding groep:

De bewoners kunnen ook deelnemen aan de dagbesteding op de boerderij. Je leert nieuwe mensen kennen, komt in contact met lotgenoten en ervaart hierdoor wat je mogelijkheden zijn. Meedoen om de eigen mogelijkheden te vergroten.

 


 

 

 

Configureer deze downloadwidget