Keurmerk kwaliteit laat je zien

Na de eerste fase van het opstellen van het kwaliteitshandboek hebben we in 2017 een positieve evaluatie ontvangen. Daarmee voldoen we voor onze landelijke vereniging aan de kwaliteitsstandaarden die de federatie hanteert.

Als nieuwe onderneming kunnen we na één jaar volledig in werking te zijn geweest een nieuwe audit aanvragen. Dit hebben we gedaan. Door een externe auditor wordt onze onderneming beoordeeld in het kader van werken conform de geldende wet en regelgeving, interne procedures, klanttevredenheid en klantgerichtheid. We hebben er hard aan gewerkt en zijn er trots op dat we in  2018 het kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw en zorg behaald.

Ieder jaar maken we een jaarverslag. We beschrijven hierin belangrijke ontwikkelingen en gebeurtenissen maar ook onze plannen voor het aankomende jaar. Klik hieronder om het laatste jaarverslag te lezen.

Jaarverslag 2023.pdf

Klanttevredenheidsonderzoek 2023

Als zorgaanbieder willen we graag weten hoe onze deelnemers denken over onze begeleiding. Daarom voeren we ieder jaar een tevredenheidsonderzoek uit. Dit doen we door middel van een schriftelijke enquête die met naam of anoniem kan worden ingevuld.

Ook in 2023 hebben we dit onderzoek gedaan. De respons op onze vragenlijst was net als andere hoog 84%. Dat de deelnemers het samen naar de boerderij komen belangrijk vinden merken we wel aan het rapportcijfer 7,9. Een cijfer dat lager is dan we gewend zijn. We merken dat de extra administratieve rompslomp die we ervaren door de nieuwe aanbestedingsvorm ten koste is gegaan van de persoonlijke aandacht. Iets waar we in 2024 weer meer aan moeten gaan werken. Ons doel volgend jaar weer minimaal een acht!

Dat bewegen belangrijk wordt gevonden merken we aan de hoge waardering voor de activiteiten in de beweegruimte en het revaliderend zwemmen. Maar ook "gewoon lekker klussen in de tuin of de werkplaats" vinden de deelnemers belangrijk.

Door de zorgboerderij te bezoeken voelt ruim driekwart (78%) van onze deelnemers zich beter. Ook is er meer begrip tussen de deelnemer en zijn of haar netwerk.

Als u meer wilt weten over hoe dit cijfer tot stand is gekomen klikt u op de onderstaande link voor een verslag van het onderzoek.

Verslag tevredenheidsonderzoek 2023.pdf

Erve Bussink Survival !

Met onze deelnemers werken we dagelijks aan het verleggen van grenzen. De Achterhoek is de bakermat van de survivalsport in Nederland. Als in 2022 de zorgboer en zijn zoon deelnemen aan de survival in Neede worden ze aangemoedigd door enkele deelnemers. Met rollator of wandelstok langs het parcours op de Needse Berg meelopen is al een uitdaging op zich. Maar één van de bewoners is zo enthousiast dat hij ons uitdaagt om een aangepaste survival survival te organiseren op de zorgboerderij. Deze uitdaging hebben we opgepakt en medio november hebben we de eerste Erve Bussink Survival georganiseerd. Klik op de link hieronder en lees het verslag van een mooie en sportieve dag.

 Survivalkrant 2.0.pdf 

Open dag 2024 !

Op zaterdag 1 juni 2024 van 12.00 uur tot 16.00 uur organiseren we een 'Open dag'. Iedereen die is geïnteresseerd in onze zorg en revalidatie boerderij is van harte welkom. Zie de flyer voor meer informatie.